Пържени кюфтета (класическа рецепта)


Необходими продукти: 



  • 800 г кайма 
  • 2 филии хляб 
  • 4 с.л. прясно мляко 
  • 1 яйце 
  • 1 глава лук 
  • 1/2 ч.л. черен пипер 
  • 1/2 ч.л. кимион 
  • 1 с.л. сол 
  • 5 стръка магданоз 
  • 1 к.ч. олио

Начин на приготвянe: 

 Коричките на хляба (2 филии) се отстраняват и той се накисва в прясното мляко (4 с.л.). Раздробява се на малки парченца и се добавя към каймата (800 г), заедно с подправките и яйцето (1 бр). Прибавят се и ситно нарязаните лук (1 глава) и магданоз (5 стръка) и всичко се омесва добре. Поставя в хладилника за половин час. Охладената и овкусена в останалите продукти кайма се разделя на малки части, от които с мокри ръце се оформят кюфтета. Пържат се от двете страни до готовност в нагорещено олио (1 к.ч.). Кюфтетата се поднасят топли с гарнитура от салата или картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар