Царска туршия с камби


Необходими продукти:



камби - 3 кг  
 целина - 2 глави 
моркови - 1.5 кг 
карфиол - 3 кг 
оцет - 1.5 л 
захар - 200 г 
 сол - 200 г  
олио - 1.5 ч.ч. 
вода - 1.5 л 
черен пипер - 1 с.л. 
 дафинов лист - 3 бр.




Начин на приготвянe: 


Поръсете нарязаните и почистени зеленчуци със солта и захарта. Оставете зарзавата да престои така около 7 часа. Изцедете получения сок и го допълнете до 1.5 литър с вода. Добавете олиото, оцета и подправките и кипнете на огъня. Подредете зеленчуците в буркани и залейте с врялата течност. Затворете бурканите и след 3-4 дни изцедете сока и отново го сипете в бурканите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар