Арабска мусака с канела


Необходими продукти:

 картофи - 4 - 5 бр.

кайма - 500 г телешка

домати - 2 бр. 

лук - 1 голяма глава

чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена

доматено пюре - няколко с.л.

канела - 1 ч.л.

индийско орехче - 2 щипки

кимион

сол

олио 



 Начин на приготвяне:


 Лукът се нарязва на ситно. Слага се в сгорещеното олио, подправяме с канелата, индийското орехче, малко сол - 1-2 щипки. Когато поомекне, добавяме каймата, овкусяваме с кимиона. 

 Разбъркваме, за да се раздроби. Добавяме двата цвята пипер, нарязан на ситно, прибавяме доматеното пюре. Бъркаме, за да се овкуси сместа. Каймата трябва да почти готова за консумация. Накрая добавяме нарязаните на кубчета домати. Картофите се обелват и нарязват на кубчета.

 Оформянето на мусаката е Ваш избор - може да я наредите на пластове - ред картофи, ред кайма, или да объркате цялата смес.  Изсипваме сместа в омазнена тава, наливаме вода, колкото да покрие максимум наполовина сместа и печем на 180 градуса до извиране на водата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар