АГНЕШКА ДРОБ-САРМА С ЛУК И ГЪБИ

Необходими продукти: 

500 г агнешки комплект 

250 г гъби 

2 глави лук 

1 морков 

450 г ориз 

1 ч.л. босилек 

1 ч.л. джоджен 

1 с.л. универсална подправка 

4 яйца 

450 г кисело мляко
Начин на приготвяне:


 Измива се агнешкия комплект и се слага да се вари в посолена вода. В подходящ съд се запържват лука, моркова и гъбите, нарязани на ситно. След като се свари агнешкия комплект се нарязва на кубчета. Почистват се и нарязват зеленчуците и се запържват заедно с месото. Добавя се и ориза и се залива с бульона. Като набъбне ориза се добавят подправките и се слага в тава да се запече. През това време от яйцата и киселото мляко се прави заливка, след като изври водата се залива дроб-сармата и се връща във фурната да се запече.



Няма коментари:

Публикуване на коментар