Печено агнешко във фолио


Необходими продукти: 

 агнешко бутче - 1 бр. 
червен пипер - 5 с.л. 
олио - 1 ч.ч. 
брашно - 3 с.л. 
сол 
1 - 2 щипки черен пипер млян
джоджен

Начин на приготвяне: 

 Измийте много добре бутчето, отцедете го и го подсушете със салфетка. Смесете олиото, червения пипер, черния пипер, солта, малко джоджен и брашното, така че да получите рядка каша. С нея намажете обилно бутчето, а остатъка изсипете в тавата за печене. Добавете 1 ч.ч. вода, покрийте плътно с фолио и печете в предварително загрята на 250 г фурна за 30 минути. След това намалете градусите на 150 и печете още 120 минути. Малко преди да извадите бутчето от фурната, махнете фолиото и го оставете да се запече.



Няма коментари:

Публикуване на коментар