Китайски пържен ориз с яйца




Необходими продукти:

200 г ориз

180 г замразен зелен грах

2 с. л. олио

2 резена бекон

1 червена чушка

2 разбити яйца

2 стръка зелен лук

1 ч. л. "Пет подправки" 



 Начин на приготвяне: 

 За рецептата "Китайски пържен ориз с яйца" в голяма тенджера се сипва водата.
  Посолява се и се кипва.  Добавя се оризът и се довежда до кипване.  Огънят се намалява и оризът се вари 8 минути.  Прибавя се зеленият грах и се вари още 2 минути.  В уок се сгорещява мазнината.  Запържва се беконът, нарязан на дребно за 3-4 минути.  Добавя се дребно нарязаната чушка.  Пържи се 2 минути.  Сипват се разбитите яйца и се пържи до готовност.  Подправят се с подправки, след което се добавя и оризът.  Всичко се разбърква.  Горещият ориз се поръсва с дребно нарязаният лук.  Китайските пържен ориз с яйца се поднася топъл.


Отговор
 
В колко вода се вари оризът ???  
----------------------------------------------------------------------------------
Janet Mare
8:22
 
Редактиране
 
+Маргарита Костова 1 чаша ориз към 2 чаши вода




Няма коментари:

Публикуване на коментар