Домашни тулумбички


Необходими продукти: 

вода - 2 ч.ч. 

масло - 50 г 

яйца - 4 бр. 

брашно - 2.5 чаши 

нишесте - 1 с.л. 

грис - 3 с.л. 


 ЗА СИРОПА 

захар - 3 ч.ч. 

вода - 2 ч.ч. 

лимонов сок - от половин лимон
Начин на приготвяне:

Направете си сиропа по стандартния начин като поставите захарта и водата в тенджерка, сложете я на котлона, изцедете сока на половин лимон, настържете и малко от кората му и варете до сгъстяване и получаване на златист захарен сироп. 

Оставете на студено да се охлади .  Сложете тенджера с водата на котлона,  щипка сол и маслото. Изчакайте да заври и добавете цялото брашно, като го изсипете наведнъж и бъркате енергично. Трябва да ви се получи парено тесто, гладко и без бучки. Махнете тенджерата от котлона и оставете тестото да се охлади. Преместете го в миксер, сложете бъркалката за тесто и добавете нишестето и гриса. Включете миксера и започнете да прибавяте яйцата едно по едно към тестото, като всяко следващо слагате, когато тестото е поело изцяло предишното. Като добавите всички яйца и тестото ви се е хомогенизирало, е вече готово. Тази смес прехвърлете в шприц или пош, а ако имате инструмент за тулумбички, използвайте него.

Сложете повечко олио в тенджерка, за пържене на маслена баня и спринцовайте директно в мазнината тулумбички, като разрязвате тестото на желаната големина с чиста домакинска ножица. Запълнете дъното и оставете останалата смес за следващото пържене. Включете сега котлона и загрейте на средна температура. Никога не пържете тулумбите в загряна мазнина, докато пуснете едната и отрежете следващата-тя вече ще е изгоряла. Пържете до златисто от всички страни, обикновено те сами се обръщат, но и вие им помагайте. Отцедете и сложете в студения захарен сироп. Така направете всички до изразходване на тестото. Оставете ги в сиропа за няколко часа да се сиропират.Няма коментари:

Публикуване на коментар