Гризини със сирене и маслини


Необходими продукти: 

100 г студено масло,


  100 г бяло саламурено сирене,


  60 г кашкавал, 


 60 г заквасена сметана 


180 г брашно 


70 г черни маслини без костилки, 



ситно нарязани 1 с.л.  листа розмарин





Начин на приготвяне:



В блендер или кухненски робот сложете заедно маслото, сиренето, кашкавала и сметаната. Смелете всичко.  Добавете брашното и розмарина.

Отново миксирайте до получаване на маслени трохи.  Изсипете трохите на плота, прибавете маслините и съберете всичко на тесто. Не месете дълго за да не се отдели водата от маслото от топлината на ръцете ви.

 Сложете тестото в найлонов плик и го охладете за половин час.   От тестото откъснете малки топчета, които с ръце оформете на гризини. 

Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 и изпечете за около 15 минути. Сервирайте гризините студени. 

Да ви е сладко! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар