Задушен свински джолан с картофи



Необходими продукти:


 свински джолан

300 г свинско месо

1 кг картофи

300 г гъби

2-3 средни моркова

3-4 глави лук

3 скилидки чесън

2-3 дафинови листа

10 зърна черен пипер

1 бутилка бяло вино

горчица

сол

олио или зехтин


 Начин на приготвяне:



 Нарязваме месото на едри парчета и леко го запържваме с олио. Слагаме измития джолан и запърженото месо в пръстено гърне. 
Прибавяме обелените картофи цели, гъбите и морковите нарязани на едро, лука, 1-2 лъжици горчица, сол, дафиновите листа и черния пипер.
 Заливаме с виното и още 1 л вода. 
Скилидките чесън слагаме необелени.
 Намокряме изрязан от амбалажна хартия кръг, който е по-голям от отвора на гърнето, похлупваме го и го слагаме във фурната.
 След като заври, го оставяме да къкри леко 3-4 ч. Това блюдо е за добра приятелска компания. 
Насища, създава настроение и върви с вино.) Задушен свински джолан с картофи

Няма коментари:

Публикуване на коментар