Пиле със зеленчуци по китайски



  • Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
1 бр. белтък
2 ч.л. нишесте
2 с.л. вино
3 с.л. соев сос
2 бр. червени чушки
2 бр. зелени чушки
2 бр. моркови
2 глави лук
2-3 скилидки чесън


  • За соса:

  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 ч.л. нишесте
  • 1 с.л. оцет
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 с.л. вино
  • 3-4 с.л. бульон
  • 1-2 капки течен подсладител

Начин на приготвяне:


 Пилешкото месо се нарязва и се поръсва с нишестето. Белтъкът се разбива на сняг, прибавят се виното и универсалният (соевият) сос и се разбърква добре. Оставя се да се маринова 40-50 минути.
 Запича се в тефлонов тиган до готовност и месото се изважда. В същия тиган задушават в 2 с.л. бульон ситно нарязаните лук и чесън. 
Прибавят се морковите и чушките, нарязани на ивици, и задушаването продължава още 5 минути.
 Сипва се сосът от смесените продукти за него и след като се сгъсти, се връща месото.


Няма коментари:

Публикуване на коментар