Супа от леща


Необходими продукти: 


1 ч.ч. леща
10 ч.ч. вода
2 моркова
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 с.л. брашно
3 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
сол - 1 с.л
 8 стръка магданоз







Начин на приготвяне: 


Лещата (1 ч.ч.) се измива и се залива с водата (10 ч.ч.) в дълбока тенджера. Поставя се да заври, заедно със ситно нарязаните чесън (3 скилидки), лук (1 глава) и моркови (2 бр). Щом омекне, се добавят солта и чубрицата (1 с.л.). В малка тенджерка се запържва за кратко брашното (1 с.л.), заедно с олиото (3 с.л.) и червения пипер (1 с.л.). Получената запръжка се добавя към лещата и се разбърква. Оставя се за няколко минути на котлона, докато се сгъсти. Накрая, когато супата от леща е готова, се прибавя ситно нарязаният магданоз (8 стръка).

Няма коментари:

Публикуване на коментар