Паниран кашкавал


Необходими продукти: 

500 гр.кашкавал 

3 бр.яйца 


150 гр.брашно тип 500 


80 гр.галета








Начин на приготвяне: 

Кашкавалът се нарязва на правоъгълни парчета с дебелина около 1,5 - 2 см и се оставя във фризера за около половин час 
- Брашното се смесва със 100 мл студена вода и щипка сол и се разбърква до получаването на гладка каша .
 Отделно се разбиват яйцата .
 Кашкавалът се потапя в купа със студена вода, след това в брашнената каша, в галетата и накрая в разбитите яйца .
 Пържат се веднага в маслена баня, след което се отцеждат върху кухненска хартия или бяла салфетка .
 Панираният кашкавал се поднася веднага със салата според сезона.


Няма коментари:

Публикуване на коментар