ПЪЛНЕНО АГНЕ С ДРЕБОЛИИ


Необходими продукти: 

агне 1 бр.,
 дреболиите на агнето,
 пресен кромид лук 10 връзки,
 булгур 1 кг (5 чаени чаши),
 мазнина 200 г (1 чаена чаша),
 червен пипер 10 г (1 супена лъжица),
 джоджен, 
черен пипер 
и сол на вкус.








Начин на приготвяне: 

Агнето се измива и се посолява отвътре и отвън.
 Дренболиите се измиват и се сваряват в подсолена вода.
 В мазнината се задушва ситно нарязаният лук и се разбърква с червения пипер, а след това се прибавят ситно нарязаните дреболии и джоджен, булгурът, предварително измит и запарен, черен пипер и сол на вкус.
 С тази смес се пълни агнето. 
Зашива се коремният отвор, през който е поставена плънката, след което агнето се покрива с булото, листа от лапад и др., за да се предпази от изгаряне, и се пече в пещ, вратата на която се замазва с пръст.


Няма коментари:

Публикуване на коментар