КАПАМА ОТ АГНЕШКО МЕСО

Необходими продукти: 

 750 г агнешко месо

 2 -3 с.л. олио 5-6 връзки пресен кромид лук

 2-3 моркова

2 -3 с.л. доматено пюре

1 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

3-4 пресни червени домата, ако има:)

 3-4 картофа

1 чаена чаша кисело мляко

500 г спанак

магданоз

и сол на вкус





Начин на приготвяне: 

Месото се запържва леко в мазнината и се изважда.

 В същата мазнина се задушава част от ситно нарязания лук заедно с морковите, нарязани на кубчета.

След омекването на морковите се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер.

Заливат се с топла вода или бульон и се разреждат на сос, в който след кипването му се връща месото.
 Когато омекне месото, се слага останалата част от лука, нарязан на едро, а след това през промеждутъци от десетина минути се прибавят картофите, спанакът и доматите, нарязани на едро.

 Ястието се доварява на слаб огън

. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася с кисело мляко.



Няма коментари:

Публикуване на коментар