Тригуни



Тригуни - Рецепта споделена от Валентина Кисьова





 Продукти 


1 пакет кори за баница 
½ ч.ч. брашно 
1 ч.л. бакпулвер 
1 яйце ½ ч.ч. захар 
1 ч.ч. смлени орехи, на едро 
50 г краве масло 
За сиропа 
500 мл вода 
500 г захар 
1 с.л. лимонов сок 
1 ч.л. настъргана лимонова кора



 Начин на приготвяне 


• Всяка кора се намазва с масло, прегъва се по дължина на две, отново се намазва с масло и се прегъва 
• Слага се плънка. С прехвърляне се правят триъгълници 
 • Подреждат се върху намазана с масло тава. Пекат се като баклава, до златисто 
Сиропа се приготвя като водата се слага да заври с водата. Ври около 5 мин след което се добавя лимонов сок и настъргана лимонова кора 
Тригуните се заливат със захарния сироп и се оставят да го поемат, няколко часа 


Рецептата е по идея на Радка Костадинова

Няма коментари:

Публикуване на коментар