Печени пиперки по панагюрски

Продукти:

  • 8 печени и обелени червени пиперки

  • 4 с. л. зехтин

  • 2 с. л. брашно

  • 200 г кисело мляко

  • сол

  • 1/4 връзка магданоз

  • 1/4 ч. л. смлян черен пипер


Приготвяне: 

 -  Пиперките се нарязват на ивички по ширина. 
-  Поставят се да се запържат в силно сгорещения зехтин, след малко се добавя и брашното. 
 -  След като се запържи до златисто се слага и киселото мляко. 
-  Ястието се посолява и задушава още 5 - 8 минути, след което се отстранява от огъня. 
 -  Печените пиперки по панагюрски се поднасят поръсени с нарязания на ситно магданоз и черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар