
- 12-15 сушени червени пиперки
- 300 г зрял фасул
- 3 глави кромид лук
- 125 мл (1/2 ч. ч.) олио
- 1 ч. л. червен пипер
- 1 с. л. чубрица
2 с. л. сушен джоджен
150 мл вода
сол
2 ч. ч. гореща вода
Приготвяне:
- Фасулът се изчиства, счуква се и се залива със студена вода.
- Оставя се да престои 8-10 часа.
- Сушените пиперки се измиват, попарват се с вряла вода.
- След като омекнат, се почистват от дръжките и семето.
- Лукът се нарязва на ситно.
- Задушава се в олиото.
- Прибавя се отцеденият фасул и сместа се задушава десетина минути.
- След това се посолява, подправя се с червения пипер, джоджена и чубрицата.
- Залива се с 150 мл и се вари 10 минути на тих огън.
- Пиперките се напълват с плънката.
- Нареждат се плътно в тенджера и се заливат с 2 ч. ч. гореща вода.
- Сушените пиперки, пълнени с фасул се задушават на слаб огън до омекване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар