Сушени пиперки с боб

Продукти:
  • 12-15 сушени червени пиперки

  • 300 г зрял фасул

  • 3 глави кромид лук

  • 125 мл (1/2 ч. ч.) олио

  • 1 ч. л. червен пипер

  • 1 с. л. чубрица

2 с. л. сушен джоджен

150 мл вода

сол

2 ч. ч. гореща вода











Приготвяне: 

 - Фасулът се изчиства, счуква се и се залива със студена вода. 
-  Оставя се да престои 8-10 часа. 
-  Сушените пиперки се измиват, попарват се с вряла вода. 
- След като омекнат, се почистват от дръжките и семето. 
- Лукът се нарязва на ситно. 
-  Задушава се в олиото. 
-  Прибавя се отцеденият фасул и сместа се задушава десетина минути. 
- След това се посолява, подправя се с червения пипер, джоджена и чубрицата. 
-  Залива се с 150 мл и се вари 10 минути на тих огън. 
-  Пиперките се напълват с плънката. 
-  Нареждат се плътно в тенджера и се заливат с 2 ч. ч. гореща вода. 
-  Сушените пиперки, пълнени с фасул се задушават на слаб огън до омекване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар