РУЛО С ДОМАШЕН ВАНИЛОВ КРЕМ

Необходими продукти: 

за блата: 
6 яйца, 
1 ч.ч. захар, 
1 ч.ч. брашно,
 1 ч.л. бакпулвер,
 1 ванилия 

за крема: 
2 яйца, 
500 мл. прясно мляко,
 6 с.л. захар, 
3 с.л. брашно, 
100 гр. краве масло, 
3 пак. ванилия 
2-3 блокчета шоколад или шоколадови бонбони за украса 


Начин на приготвяне: 

Приготвяме блата като разбъркваме първо яйцата и захарта с миксер, след това добавяме и брашното с угасения в него бакпулвер и ванилията.

 Изсипваме сместа върху намазнена хартия за печене и печем на 180* за 20 мин.
 Докато блата е горещ, го обръщаме върху кърпа и го навиваме на руло. 

Оставяме да изстине така.

 По време на печенето на блата приготвяме ваниловия крем, като за целта разбъркваме яйцата, захарта и брашното и добавяме малко вода.

 Става каша, която се изсипва във врящото мляко и се бърка енергично.

Когато започне да се сгъстява, го сваляме от огъня и добавяме маслото и ванилиите.

 Оставяме го да изстине леко, като междувременно изстива и рулото в кърпата.

 След около 20 мин. отваряме рулото, намазваме с крем и отново го завиваме, прибираме в хладилник да стегне, останалата част от крема също прибираме в хладилник.

 След 2 часа рулото се изважда от кърпата и се намазва и отгоре с крем.

 За декорация се настъргва шоколад отгоре.



Няма коментари:

Публикуване на коментар