Сушени пиперки с ориз


Продукти:

  • 12 броя сушени пиперки

  • 2 глави кромид лук

  • 200 г ориз

  • 3 с. л. олио

  • 125 мл (1/2 ч. ч.) вода

  • сол

  • смлян черен пипер

брашно


вода





Приготвяне:

- Пиперките се попарват с гореща вода, след което се почистват от семето.

- Лукът се обелва и се нарязва на много ситно, след което се задушава в олиото.

- Добавя се оризът и се готви, докато стане прозрачен, като се разбърква често.

- Сместа се овкусява със сол и черен пипер, след което се залива с водата.

- Готви се на тих огън около 10 минути или докато попие течността.

- Сушените пиперки се напълват със сместа.

- Отворът на пиперките се потапя в брашно, след което се нареждат в огнеупорна тава.

- Заливат се с малко вода и 2 с. л. олио.

- Фурната се загрява на 180 С.

- Сушените пиперки с ориз се пекат 30 минути или до готовност.





Няма коментари:

Публикуване на коментар