Оризови кюфтета


Необходими продукти:

ориз - 200 г ,

 моркови - 1 ч.ч. настъргани ,

 праз - 1 ч.ч. нарязан ,

чушки - 1 брой зелена и 1 червена нарязани на ситно ,

 сирене - 1 ч.ч. натрошено,

 кашкавал - 100 г настърган ,

 яйца - 1 брой ,

 магданоз - 1/2 връзка накълцан ,

черен пипер ,

 сол ,

галета - за паниране ,

 олио - за пържене 




 Начин на приготвянe: 

 Накиснете предварително ориза в студена вода, след което го отцедете добре. Накълцайте праза, настържете морковите и нарежете чушките.

 Сложете ги да се задушат в мазнина, а щом омекнат добавете и ориза. Разбъркайте добре и залейте с половин литър вряща вода, посолете и оставете да се вари.

 Сварения ориз оставете да се охлади и го разбъркайте с едно разбито яйце, натрошено сирене, настърган кашкавал, накълцания магданоз и черен пипер.

 Оформете от сместа средно големи кюфтета и загрейте мазнина в тиган. Всяко оризово кюфте се овалва в яйце, галета и пак яйце.

 Пържи се до златист загар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар