Чушки бюрек



Необходимите продукти


 1. 8 печени чушки
2. 4 яйца
3. 200 грама сирене
4. 2 скилидки чесън
5. ¼ връзка магданоз
6. 50 грама брашно
7. 50 грама галета

Необходимо време за приготвяне:
40 минути

Рецептата за чушки бюрек


1.
 Добре е чушките да са предварително изпечени и обелени, както и напълно изстинали. Дали ще изпечете чушките на котлона, на барбекюто или на скара е въпрос на избор. Добре е да изберете чушки със среден размер, нито много малки, нито много големи, защото ако са много големи, то ще поемат много плънка.

Обелените и почистени чушки оставете добре да се отцедят.


 2.
Разбийте 3 от яйцата, натрошете сиренето, добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз и разбъркайте добре. С чаена лъжица напълнете подготвените чушки.





3.
Разбийте последното яйце. Оваляйте напълнените с плънка чушки първо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в галета. В дълбок тиган налейте около ½ чаена чаша олио и след като се загрее добре олиото изпържете оваляните и напълнени чушки от двете страни, докато придобият златист цвят.

Изпържените чушки бюрек поставете в чиния, която предварително сте заслали с домакинска хартия, за да се отцедите от излишната мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар