Торта с кафе и шоколад




Необходими продукти



Тесто:
4 яйца
180 гр. захар
250 гр. брашно
250 мл олио
200 мл предварително сварено кафе с мляко
25 гр. какао
1 пакетче (8-10 гр.) бакпулвер
Крем:
500 мл прясно мляко
2 супени лъжици нишесте
1 супена лъжица какао
100 гр. шоколад за готвене
100 гр. захар



 В купа счупваме яйцата, добавяме захарта и разбиваме добре с миксер. Щом захарта се разтопи, добавяме олиото, брашното, свареното кафе, какаото, бакпулвера и бъркаме с тел.
В тавичка изсипваме половината от тестото и печем 10 минути на 200 градуса.
Приготвяме крема:
В тенджера слагаме млякото, нишестето, какаото, шоколада и захарта. Непрекъснато бъркаме с тел, докато се получи гъстотата на пудинг.
Оставяме крема да се охлади и го изливаме върху изпечената кора.
Отгоре изливаме останалата половина от тестото и слагаме пак да се пече 15 мин. на 180 градуса.
След като тортата е готова, я оставяме на хладно за около 30 минути, за да се втвърди кремът.




Няма коментари:

Публикуване на коментар