УСУКАНА МАСЛЕНИЦА

ПРОДУКТИ - 1 кг. брашно; 42гр. мая; 450 мл. топла вода; 2яйца;1с.л.сол ;1с.л .захар; 1с.л.оцет;7с.л.олио ;120 гр . масло; 100 гр. олио;400 гр. сирене.
 


ПРИГОТВЯНЕ : В топла вода разтворете маята с 1 с.л .захар и 2 с.л . брашно и оставете да шупне.Към брашното добавете солта, яйцата предварително разбити, олиото, оцета и шупналата мая. Замесете меко тесто, разделете на 6 топки и ги оставете за 15 мин.-покрити. През това време си разтопете маслото и олиото. Натрошете си сиренето . Намажете си тавата/35см/с олио.Вземете една топка, потопете я в сместа от маслото и олиото и започнете да я разтегляте с ръце докато се получи кора с около 35-40 см, оставете я настрана, вземете второто топче тесто, разтеглете по същия начин като го поръсите с натрошено сирене и отгоре върху кората със сиренето слагаме първата разточена кора навивате на руло и усуквате хубаво, слагате в тавата. По същия начин приготвяте и останалите топки на кори две по две усуквате и увивате на охлюв в тавата. Отгоре поливате масленицата с останалото масло и олио и оставете да втаса 20 минути. Преди печене намажете с разбия жълтък. Печете 20 минути на 200 гр.,после намалете на 180градуса до готовност /около 30-35 мин./Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар