Пълнени чушки с кайма и ориз



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
10 бр. чушки
1 купичка ориз
10 с.л. олио
2 глави лук
1 морков
500 г кайма
1/2 с.л. сол
1/2 с.л. червен пипер
чубрица
3-4 домата




 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 
Лукът и морковът се нарязват на ситни кубчета и се задушват с малко олио и вода. Добавя се каймата с около 200 мл вода и като се бърка непрекъснато. Когато лукът поомекне и каймата се свари прибавяме ориза, солта, червения пипер, чубрицата и половината домати нарязани. Когато оризът е полуготов спираме котлона и оставяме да се поизпари водата. Включваме фурната на 250 градуса.
Чушките се почистват от дръжките и семките, надупчват се с ножа на няколко места и се пълнят със сместа. Подреждаме ги в тава, от дебелата част на всяка чушка след плънката може да поставим нарязан на филийка домат. Наливаме вода до средата на чушките, добавяме олиото и печем във фурната, като обръщаме чушките от всички страни да се запекат. Пекат се около 30-40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар