Царска туршия с люти чушлета


  • 10кг камби
  • 5кг карфиол
  • 2кг моркови
  • 500гр чесън
  • няколко люти чушлета
  • листата от 1 глава целина или 2връзки листа
  • 1 пакетче черен пипер
  • 1 пакетче бахар
  • счукан дафинов лист
  • 1/2 пакетче синап
  • за саламурата:
  • 2 чаени чаши сол
  • 6 чаени чаши оцет
  • 14 чаени чаши вода
  • 2 чаени чаши мед


Почистете камбите и ги нарежете на четири или повече според големината им. Накъсайте карфиола на розички. Почистете чесъна на скилидки. Нарежете морковите на кръгчета, а лютите чушлета и листата на целината накълцайте на ситно.
Редете на пластове в бурка – от всичко по малко.
Залейте с кипналата саламура.
Ако туршията се приготвя за бързо консумиране се залива с топла саламура. Ако искате да я ядете през зимата – със студена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар