Кроасани с масло

За да получите истински кроасани с масло задължително е да използвате масло. Колкото и добър маргарин или друг заместител да използване, в никакъв случай не може да постигнете желания резултат както с масло.

При приготвянето на многолистно тесто, което е май-важното при приготвяне на кроасани с масло, важно е всяко едно разточване да се прави след престояване на тестото в хладилник. Поставяйки го в хладилник, вие гарантирате, че маслото ще се втърди и ще запази отделните пластове на тестото при следващото разточване. Това обаче в никакъв случай няма да попречи да втасването, тъй като всяко тесто, замесено с мая може да втаса не само при сравнително високи, положителни температури, но и в хладилник, просто втасването става малко по-бавно.

Престояването на тестото има и друг важен смисъл. Ако не оставяте тестото да втаса в хладилник, то рискувате то да се отпусне прекалено бързо и да не успеете да го разточите на тънки пластове. Така вашето многолистно тесто ще се превърне в хомогенно, без пластове масло и вместо кроасани с масло ще получите нещо подобно на кифлични с масло. Няма да успеете да придадете онази хрупкавост на отделните пластове, която се получава при изпичане и стопяване на маслото мецду всеки два листа от тестото.

Използвайте истинско масло, за да получите чудесни и прекрасни кроасани с масло.Няма коментари:

Публикуване на коментар