Супа от говеждо месо

Необходими продукти :

200-300 грама крехко говеждо или телешко месо
50 грама лой
3. с.л. растително масло
1/2 глава кромид лук
2 моркова
1 корен от магданоз
4-6 гъби
4-6 ч.ч. костна отвара
1 с.л. брашно
1 яйце
4-5 с.л. кисело мляко
сол
черен пипер
магданоз



Начин на приготвяне:

В загрята мазнина се поставя нарязаната на малки парета лой. Прибавят се нарязаното на кубчета месо и ситно нарязаните лук, моркови, гъби и магданозов корен. Похлупват се с капак и се задушават, като от време навреме се прибавя по 1-2 с.л. вода или бульон. След омекването на месото се наръсват с брашното. Разбъркват се, заливат се с костената отвара и се кипват, а после се варят на тих огън 10 минути. Веднага след свалянето й от огъня супата се застройва с яйцето и киселото мляко, а непосредствено преди поднасянето й се наръсва със счукан черен ппер и ситно нярязан магданоз.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар