Чорба от риба по моряшки



Необходими продукти: 


150 г дребна риба 
300 - 400 г рибно филе 
1 глава кромид лук 
1 връзка корени за супа 
5 - 6 картофа 
2 супени лъжици олио 
1 филия стар хляб 
1 лимон 
черен пипер 
1/2 дафинов лист 
1 винена чаша вино
 сол



 Приготвяне:



 Почистената дребна риба, филето, лукът и щипка сол се слагат в студена вода и се варят 10 мин. Филето се изважда и се нарязва на парчета, а дребната риба се вари още (до разваряване), след което бульонът се прецежда, а рибата се изхвърля. Ситно нарязаните корени за супа се задушават в растително масло и се прибавят към прецедения бульон заедно с нарязаните на кубчета картофи, рибното филе, натрошената хлебна филия, дафиновият лист и черен пипер. Чорбата се вари при слабо кипене още 20 мин, отдръпва се от огъня и се подправя с виното. Оставя се да престои десетина минути, похлупена с капак, и се поднася с по 1 парче лимон към всяка порция.



Няма коментари:

Публикуване на коментар