Пиле в тиган с ароматни гъби

Необходими продукти

2 с.л. зехтин
500 гр. пилешко филе (или обезкостени пилешкибутчета)
брашно
50 гр. кубети или начупенсухар
300 гр. дребни гъбипечурки
2 големи глави лук, нарязани
250 мл пилешки бульон
1 с.л. бял винен оцет
50 гр. замразен грах
малка връзка магданоз, нарязан на ситно


Начин на приготвяне:

Загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган. Подправете пилешкото и го поръсете с брашно, след това го запържете до покафеняване в зехтина от всички страни. Извадете пилето от тигана и запържете гъбите и кубетите (сухара), докато омекнат, след това извадете и тях.
Сложете в тигана другата лъжица зехтин и запържете лука за около 5 минути. Добавете бульона и оцета и ги възварете за минута-две. Върнете вътре пилешкото, гъбите и сухара и гответе около 15 минути. Накрая прибавете граха и магданоза и задушавайте още няколко минутки. Поднесете ястието топло, по желание - с гарнитура от варени картофи!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар