Задушено месо със сушени гъби



Продукти: 
600 г месо, 150 г гъби, 80 г масло, 200 г лук, черен пипер, сол.


Начин на приготвяне: Гъбите се накисват 15 мин в хладка вода, а след това още 15 мин в солена, след което се варят. През това време месото се нарязва на неголеми порции и се запържва в мазнината, като леко се посолява и се посипва със счукан черен пипер. В същата мазнина се задушава нарязаният на полумесеци лук, към който се прибавят сварените гъби и се задушават. Изпърженото месо заедно със задушения лук и гъбите се поставя в захлупен съд за 40 мин във фурната. Ястието се поднася с пържени картофи, грах или други зеленчуци. През лятото и есента сушените гъби се заменят с пресни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар