Вегетарианска супа с топчета

  • НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 1 връзка корени за супа
  • 1 бр. картоф
  • 1 с.л. ориз
  • 1 с.л. грис
  • 1 с.л. галета
  • брашно
  • 1 бучка прясно масло
  • 3-4 с.л. кисело мляко
  • 2 бр. яйца
  • 1/2 ч.л. ким
  • магданоз
  • сол и черен пипер
  • 5 ч.ч. зеленчуков бульон или подсолена вода
  • лимонов сок




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Корените за супа и картофът, след като се почистят и измият, се нарязват на дребно. Заливат се със зеленчуковата отвара и се кипват. Прибавят се почистеният и измит ориз, ким и сол. Варят се на среден огън до омекване, прецеждат се без да се претриват и се охлаждат. Прибавя се грисът и едното яйце. Сместа се омесва и ако е много мека се прибавят малко галета. Оформят се топчета, които се овалват в брашно и се сваряват в част от бульона (до сервирането се държат в него). Останалият бульон се застройва с второто яйце, разбито с киселото мляко, подправя се с прясното масло и се наръсва със скълцан магданоз. Топчетата се разпределят в чиниите за поднасяне и се заливат с горещия застроен бульон. Във всяка порция се добавят счукан черен пипер и няколко капки лимонов сок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар