Гъбена каша



Продукти:

  1.  300 г гъби печурки
  2.  1 малка глава лук
  3. 3 - 4 с.л. брашно
  4. 500 мл. вода или гъбен бульон 
  5. 5 – 6 с.л. олио
  6. чубрица
  7. черен пипер
  8. червен пипер
  9. магданоз
  10. сол на вкус




Начин на приготвяне:

Гъбите се измиват, подсушават и се нарязват. Задушават се в малко мазнина за минута, две. При тях се изсипва нарязания на ситно лук. Като се задуши и той, подправяме с червен и черен пипер и се налива водата (топла). Гъбите се посоляват се оставят на по-слаб огън да врят, а през това време останалата мазнина се загрява и в нея се запържва брашното до златисто. Съда се дръпва от котлона да се охлади. Внимавайте да не прегорите брашното, необходимо е много малко време да си промени цвета.
След като гъбите са се сварили, част от бульона се налива постепенно в съда с брашното. Разбърква се до еднородна смес и се връща обратно при гъбите, при непрекъснато бъркане. Кашата се оставя да покъкри на слаб огън. Накрая се поръсва с чубрица и нарязан магданоз.




Гъбена каша 

Няма коментари:

Публикуване на коментар