БАКЛАВА С КОРИ

Половината от един кг. готови кори или домашно разточени кори нареждаме в намазана с масло тава. 
Всяка кора ръсим с разтопеното от 3 пакетчета и половина (по 125 г) масло. Върху корите поръсваме 3 водни чаши едро нарязани или счукани орехови ядки, смесени с 1 пакетче канела.

 Плънката може да поставим на две или три места между корите. Нареждаме останалите кори, като мажем всяка с масло.
 Нарязваме баклавата на ромбоиди и заливаме с останалото горещо масло. Печем до розово в умерено тореща до слабо загрята фурна.
 На следващия ден изстиналата баклава заливаме с врял сироп, приготвен от 4 водни чаши вода и 1 кг захар, 1/2 чаша глюкоза, сок от 1/4 лимон и ванилия. 

Задушете.Поднесете, след като е престояла поне едно денонощие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар