Баклава София

Продукти:
1 пакет фини точени кори за плънката,2 яйца,1 с.л. захар,1 ч.л.бакпулвер,2 с.л. брашно,1 кафена чашка счукани орехови ядки,1 1/2 чашка разтопено краве масло,1/2 пакетче канела,1 с.л. ром,1 щипка сол,  за сиропа: 1 ч.ч. захар,1  1/2 чаша вода,1 лимонова кора(или 1 пакетче ванилия)
Начин на приготвяне:
Корите се разделят на две части.Половината от тях се поставят в намазана с масло тавичка,като всяка кора се поръсва с разтопено масло.Отгоре се разстила на равномерен пласт плънката.Върху плънката се подреждат останалите кори,като всяка кора се поръсва с масло.Баклавата се пече при умерена температура.След изпичането се оставя да изстине,нарязва се и се залива с горещия сироп и се покрива.След около 1 час може да се консумира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар