СВИНСКИ ДРОБ НА ФУРНА


  • Необходими продукти:1 кг свински дроб, 500 г картофи, 1 връзка зелен лук, 1/2 връзка магданоз, 200 г кашкавал, сол, черен пипер, 300 мл прясно мляко, 50 мл олио.
    Начин на приготвяне:
    Дробът се нарязва на хапки, измива се под течаща студена вода и се слага в купа със 150 мл прясно мляко. Оставя се да престои 2 часа. Отцежда се добре. На дъното на намаслена тава нареждаме обелени и нарязани на шайби картофи. Добавяме върху тях нарязания на ситно лук и магданоз. Поръсваме със сол, пипер и половината от олиото. Нареждаме върху тях дроба, посоляваме отново и добавяме черен пипер и останалото олио. Добавяме останалите 150 мл прясното мляко и слагаме във фурната да се пече за 30-40 мин. Изваждаме тавата, поръсваме обилно с настърган кашкавал и връщаме за 10 мин във фурната да се запече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар