Вкусен гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино


  • Вкусен гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино


    Време за изпълнение: 30 минути
    Брой порции: 1

    Необходими продукти:140 г гъши дроб30 мл. коняк20 г захар0,5 ябълка150 мл. червено вино
    Начин на приготвяне:
    Обелва се ябълката и се срязва на две равни части, след което в подходящ съд се залива с червеното вино, в което е добавена захарта.
    Слага се на котлона и се вари на умерен огън, като се обръща ябълката няколко пъти, докато омекне.
    Маха се ябълката и се вари докато сместа се редуцира и остане плътен сос.
    Гъшия дроб се слага в предварително нагрят тиган. Запържва се от двете страни, докато придобие лек загар.
    После се прехвърля дроба в чист тиган. Добавя се ябълката и се запържват заедно около една минута.
    Прибавя се коняка и се запалва.
    Ястието се подрежда в подходяща чиния и се залива със соса от червено вино.
    Украсява се с листа от прясна мента.


Няма коментари:

Публикуване на коментар