Билкови хлебчета за Йоли

Днес, Йоли от любимия на всички ни блог “Вкусно с Йоли” има рожден ден. Билковите хлебчета приготвени по нейна рецепта са своеобразен подарък от Супичка и честитка за нейния празник. Рецептата за билкови хлебчета е лесна и практична, а вкусните и ароматни билкови хлебчета са наистина универсални. Билковите хлебчета могат да заместят хляба на трапезата ви, билковите хлебчета са чудесна идея за храна за из път, билковите хлебчета в компанията на чаша кисело мляко са вкусна закуска.

Билкови хлебчета
Билкови хлебчета
Необходимите продукти за билкови хлебчета:

1. 300 мл топла вода
2. 20 грама (½ кубче) мая
3. ½ кг брашно
4. 100 грама масло
5. 2 супени лъжици зехтин
6. ½ чаена лъжица сол
7. ½ чаена лъжица захар
8. 1 супена лъжица нарязани риган и мащерка

Необходимо време за приготвяне:
15 минути подготовка
90 минути втасване на тестото
25 минути печене

Билкови хлебчета
Билкови хлебчета
Рецептата за билкови хлебчета в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за билкови хлебчета е подготовката на продуктите. Маслото трябва да бъде течно, т.е. трябва да разтопите маслото, като е най-добре да го разтопите на водна баня като го поставите в съд, а този съд в тенджера с вода и го сложите на котлона. Измийте и нарежете билките и ги добавете към стопеното масло.

2.
Маята разтворете в топлата вода, добавете и зехтина и разбъркайте. Разбъркайте брашното със захарта и солта и добавете разтворената мая. От тези съставки омесете еластично тесто, което поставете с купа и оставете да втаса докато удвои обема си за около час.

3.
Намажете формата за мъфини с масло и след като тестото е втасало го накъсайте на хапки. Всяка малка хапка топнете хубаво в сместа от маслото и билките и поставете по няколко от намазнените хапки във всяко гнездо да формата за мъфини.

Оставете хлебчетата отново да втасат за още 20-30 минути и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути, докато придобият леко златист цвят.

Билкови хлебчета
Добавете надпис
Рецептата за за билкови хлебчета е изпълнена!

Билковите хлебчета са чудесна идея за вкусна закуска. Какво друго може да си изпечем за закуска? Рецептата за бързи хлебчета със сирене Добруджанки се числи към класическите рецепти, които много домакини ползват. Добруджанките са много бързи за приготвяне, тъй като се приготвят не с мая, а със сода и нямат нужда от втасване. Вкусна идея за закуска са и мъфините със сирена. Мъфините със сирена, подобно на билковите хлебчета и Добруджанките също за много удобни за пътуване, за закуска за учениците, или пък за похапване в офиса. Рецептата за пролетни хлебчета със спанак пък е решението за всички, които се опитват да се хранят по-здравословно, тъй като хлебчетата със спанак се приготвят с овесени ядки. Освен това пролетните хлебчета не се нуждаят от месене, което улеснява още повече процеса на тяхното приготвяне.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар