Домашен течен шоколад

Рецептата за домашен течен шоколад е от рецептите, които бяха много популярни преди години и днес са малко позабравени. Може би защото по магазините вече има много голямо разнообразие от течен шоколад, домашен течен шоколад се приготвя рядко. Въпреки, че готовият течен шоколад е много вкусен, приготвеният удома течен шоколад е още по-вкусен, а и приготвянето на му в домашни условия крие невероятен чар. Приготвянето на домашен течен шоколад е много бързо и лесно като детска игра и точно толкова забавно, затова спокойно може да включите и децата в процеса на готвене! Домашният течен шоколад е чудесен десерт, подходящ за всеки повод и всеки празник, но може би най-точният момент за приготвянето му е Свети Валентин, заради органичната връзка на шоколада и любовта. Дори и да не е по повод Свети Валентин, не пропускайте да приготвите домашен течен шоколад и да зарадвате любимия човек, или пък цялото семейство.

Домашен течен шоколад
Домашен течен шоколад
Необходимите продукти за домашен течен шоколад:

1. 250 грама сухо мляко
2. 1 чаена чаша захар
3. 100 грама краве масло
4. 4 супени лъжици какао

Необходимо време за приготвяне:
15 минути

Домашен течен шоколад
Домашен течен шоколад
Рецептата за домашен течен шоколад в две стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за домашен течен шоколад е подготовката на сухото мляко. Изсипвате сухото мляко в купа и добавяте какаото. Разбърквате много добре, за да се разпредели какаото равномерно в сухото мляко. Изберете неподсладено какао.

В тенджера изсипете една чаена чаша вода, добавете захарта и сложете тенджерата на котлона на слаб огън. След като захарта се разтопи добавете и маслото и разбъркайте.

2.
След като маслото се разтопи свалете тенджерата на котлона и изсипете сместа от сухо мляко и какао. Бъркайте домашния течен шоколад много старателно, като е най-добре да използвате тел за разбиване. За да стане вашият домашен течен шоколад още по-гладък и нежен може да го прецедите през цедка, така ще премахнете и малките бучици.

Домашен течен шоколад
Домашен течен шоколад
Рецептата за домашен течен шоколад е изпълнена!

Домашният течен шоколад е вкусен какаов крем, който може да сервирате с добавена сметана или пък сладко от малини. Кремовете са едни от най-предпочитаните десерти. Като се почне от класическия крем карамел, минем през не по-малко любимия и често приготвян крем Ванилия и стигнем финия  Баварски крем. Всяка една от рецептите за кремове е бърза и лесна за приготвяне, добра идея за десерт за всеки празник.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар