Супа от свински джолан

Супата от свински джолан е от онези супи, с които човек може да се засити. Супата от свински джолан се приготвя много лесно, но отнема малко повече време, тъй като джоланът трябва да е сварен много добре. Макар и приготвена с малко продукти супата от свински джолан има богат и силен вкус. Супата от свински джолан типична зимна супа, която може да включите в зимното, много подходяща и за моментите, в които борим махмурлука след бурна вечер.

Супа от свински джолан
Супа от свински джолан
Необходими продукти за супа от свински джолан:

1. 1 свински джолан
2. ½ кг картофи
3. ½ кг лук
4. ½ кг моркови
5. ½ кг домати
6. 6 дафинови листа
7. 10 зърна черен пипер
8. 5 зърна бахар

Необходимо време за приготвяне:
2 часа за варене на джолана
30 минути варене на супата

Супа от свински джолан
Супа от свински джолан

Рецептата за супа от свински джолан в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за супа от свински джолан е подготовката на бульона. Измивате джолана, слагате го във възможно най-голямата тенджера, която имате вкъщи и го заливате със студена вода, така че да го покрие добре. Добавяте подправките.

Слагате го на котлона да заври и го оставяте да ври до пълно сваряване, докато месото се отделя съвсем лесно от кокала. 10 минути преди да свалите тенджерата от огъня добавете една чаена лъжица сол. След това извадете джолана от бульона и прецедете бульона.

2.
Измийте и обелете картофите, обелете лука, измийте и почистете морковите. Ако картофите са много големи ги срежете на две. Добавете зеленчуците към бульона и върнете тенджерата на огъня. След 20-тина минути, когато зеленчуците са полу-сварени добавете и измитите цели домати и оставете да поври до пълно сваряване.

3.
Обезкостете джолана и накъсайте месото на парченца, след което го добавете към супата от свински джолан.

Сервирайте супата от свински джолан гореща, като се стараете във всяка порция да сложите от всички зеленчуци.

Супа от свински джолан
Супа от свински джолан
Рецептата за супа от свински джолан е изпълнена.

Супата от свински джолан е чудесна идея за рецепта със свинско месо. Българската кухня изобилства от рецепти със свинско месо. В зимните рецепти и особено в рецептите, подходящи за Коледната трапеза свинското месо е главно действащо лице. Много бърза и лесна, а същевременно много сполучлива и подходяща и за привържениците на разделното хранене е рецептата за кебап със свинско и праз. Рецептата за кебап със свинско и праз е много подходяща за трапезата на Коледа. За Коледа е много подходяща и рецептата за пържоли в зелев лист. Рецептата за пържоли в зелев лист също е много лесна, подходяща за хранещите се разделно. Пържолите в зелев лист имат вкус много близък до този на зелевите сарми, само че се приготвят много по-лесно. Ако пък искате да усетите вкуса на месото най-пълноценно, то не пропускайте да приготвите крехки пържоли на фурна- лесна рецепта, подходяща и за най-начинаещите готвачи.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар