Шоколадов сладкиш без яйца










































Продукти:

1 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
6 с.л. какао
3/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1/4 ч.ч. силно горещо кафе
1/4 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. кисело мляко
2 ванилии






Всички сухи съставки - брашно, бакпулвер, сода, какао, захар и ванилия се смесват в голяма купа. Мокрите съставки се добавят една по една, като сместта хубаво се разбърква. По рецепта пишеше, че се разбива с миксер, аз просто разбърках добре с лъжица. Сместта се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка и сладкишът се пече в предварително загрята на 180* фурна. Пече се до готвност, като се проверява с клечка за зъби или дървен шиш дали е изпечен.
Изважда се от фурната и се оставя да се охлади. Поръсва се с пудра захар.

В оригиналната рецепта сладкишът е предложен с глазура, но аз предпочетох просто да го поръся с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар