Баварски крем

Баварският крем е един е най-популярните, най-често приготвяните и най-универсалните кремове. Тъй като се приготвя с желатин, Баварският крем е много стегнат и може да бъде сервиран в отделни купички, но може да бъде сервиран и като голяма желирана крем-торта, както и да бъде ползван като крем за приготвянето на торти с блатове. Баварският крем е вариация на познатия крем Ванилия и подобно на него се комбинира идеално със свежи плодове или с любимото домашно сладко. Баварски крем е чудесна идея за фин десерт, с който да зарадвате любимия човек на Свети Валентин или пък да поглезите себе си и домашните дори и без повод.

Баварски крем
Баварски крем
Необходимите продукти за Баварски крем:

1. 500 мл прясно мляко
2. 300 мл готварска сметана
3. 1 чаена чаша захар
4. 6 жълтъка
5. 2 пакетчета желатин (по 10 грама)
6. 1 есенция ванилия

Необходимо време за приготвяне:
30 минути

Баварски крем
Баварски крем
Рецептата за Баварски крем в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за Баварски крем е подговотката на желатина. Изсипвате го в чаша и го заливате с 1 кафена чаша вода и го оставяте да набъбне.

Междувременно отделяте жълтъците от белтъците и разбивате жълтъците със захарта, а млякото слагате на котлона да заври.

Ако се чудите какво да приготвите с останалите белтъци, то с тях може да приготвите вкусни сладки. Рецепти само с белтъци са както рецепта за класически ореховки и рецептата за целувки, така и рецептата за сладки с бадеми Амарети.

2.
След като прясното мляко заври го свалете от котлона и сложете чашата с желатин в малка тенджера с вода на котлона и разтопете желатина на водна баня.

След като млякото поизстине малко го добавете на тънка струйка, при непрекъснато разбиване към разбитите със захарта жълтъци. Млякото не трябва да е врящо, защото жълтъците ще се пресекат. След това връщате сместа на котлона и бъркате в продължение на 3-4 минути, като сместа не трябва да завира. Добавяте ванилията и сваляте от котлона, за да се поизстуди.

3.
Към поизстиналата смес добавете и разтворения на водна баня желатин. Разбийте сметаната с миксер на сняг и я смесвате със сместа, като разбърквате внимателно.

Готовият крем изсипвате с малки купички или в голяма купа и оставяте в хладилника минимум за час, за да стегне. Може да сервирате Баварския крем в купичките, или да го обърнете в чиния, за да бъде по-атрактивен. Сервирате готовия крем със свежи плодове, сладко от боровинки, сладко от малини или друго сладко по ваш вкус.

Баварски крем
Баварски крем
Рецептата за Баварски крем е изпълнена!

Кремчетата са от любимите десерти. Рецептите за крем са лесни и практични, защото десертите могат да бъдат приготвени предварително и да се съхраняват в хладилник без да загубят от вкусовите си качества. Баварският крем е един от класическите кремове, каквито са още крем карамел и крем Ванилия. Интересни идеи за приготвяне на вкусни кремове са рецептата за портокалов крем с кисело мляко и рецептата за бананов крем, които са толкова лесни и бързи, че са подходящи и за най-начинаещите готвачи.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар