Пържоли в зелев лист

Рецептата за пържоли в зелев лист е още една идея затова, какво да приготвим с кисело зеле. Пържолите в зелев лист много напомнят на зелевите сарми като вкус, но се приготвят много по-лесно. Освен това пържолите в зелев лист са подходящи за диетата на всеки, който се опитва да се храни разделно, а обича да похапва сармички. Пържолите в зелев лист са чудесно зимно ястие, което може да приготви и най-начинаещият готвач, чудесна идея за посрещане на гости.

Пържоли в зелев лист
Пържоли в зелев лист
Необходимите продукти за пържоли в зелев лист:

1. ½ кисела зелка
2. ½ кг. пържоли
3. ½ чаена лъжица черен пипер
4. ½ чаена лъжица червен пипер
5. ½ чаена лъжица кимион

Необходимо време за приготвяне:
15 минути подготовка
90 минути печене

Пържоли в зелев лист
Пържоли в зелев лист
Рецептата за пържоли в зелев лист в две стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за пържоли в зелев лист е подготовката на продуктите. Отделяте листата кисело зеле. Най-добре е да изберете по-голяма зелка, за да бъдат зелевите листа по-големи и всяка пържола да може да бъде увита в един лист. Смесвате подправките в чаша.

Може да ползвате пържоли каквито имате под ръка - телешки или свински, вратни пържоли, или котлети, със или без кост.

2.
Поръсвате всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато. На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавяте в гювеча ¼ чаена чаша зелев сок.

Слагате гювеча задължително в студена фурна. След като сложите гювеча с пържолите във фурната включвате на 220 градуса и след като достигне температурата, намалявате на 180 градуса и ги оставяте още минимум час.

Може да приготвите пържолите в зелев лист и с тава. В такъв случай поставете върху тавата алуминиево фолио и печете така, като накрая махнете фолиото и ги оставите да се запекат за 10 минути.

Пържоли в зелев лист
Пържоли в зелев лист
Рецептата за пържоли в зелев лист е изпълнена!

Пържолите в зелев лист са много вкусен и интересен вариант за приготвяне на пържоли, но рецептата за пържоли в зелев лист е подходяща за зимните месеци, когато има кисело зеле. А пържоли се ядат през цялата година! Точно толкова лесна и бърза е и рецептата за крехки пържоли на фурна, пържолите стават много крехки и вкусни. Тази рецепта за пържоли на фурна е универсална, може да се приготвя с различно месо, а и подходяща за приготвяне целогодишно.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар