Бадемови сладки Амарети

Бадемовите сладки Амарети могат да бъдат наречени още ореховки с бадеми, тъй като много напомнят на класически ореховки. Бадемовите бисквити Амарети обаче носят финия, но интензивен аромат на бадеми. Бисквитите Амарети идват от Италия и може би точно затова тези бадемови сладки са изключително подходяща компания за следобедното ви еспресо. Приготвените удома Амарети са и чудесна идея за вкусна почерпка със или без специален повод. 

Бадемови сладки Амарети
Бадемови сладки Амарети
Необходимите продукти за бадемови сладки Амарети:


1. 1 чаена чаша смлени бадеми (250 грама сурови бадеми)
2. ½ чаена чаша пудра захар
3. 2 белтъка
4. 1 ванилия

Бадемови сладки Амарети
Бадемови сладки Амарети
Рецептата за бадемови сладки Амарети в две стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за бадемови сладки Амарети е подготовката на бадемите. Може да приготвите бадемовите сладки или с готови смлени бадеми, или да смелите бадемите сами. Към смлените бадеми добавяте пудрата захар и разбърквате добре, за да се разпределят равномерно.

2.
Към сместа от бадеми и пудра захар добавяте белтъците и ванилията малко по малко при непрекъснато бъркане до получаване на лепкаво тесто.

Застилате тава с хартия за печене. От тестото оформяте топчета с желаната от вас големина и ги нареждате в тавата. Печете бадемовите бисквити Амарети в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-13 минути докато придобият леко златист цвят. Оставяте бадемовите сладки да изстинат и след това ги отделяте от хартията за печене.

Бадемови сладки Амарети
Бадемови сладки Амарети
Рецептата за бадемови сладки Амарети е изпълнена!

Бадемовите бисквити са чудесни дребни сладки, които се приготвят лесно и с които може да зарадвате своите гости. Какви други дребни сладки може да приготвим удома? Много вкусни и много сполучливи са и класическите ореховки, както и обичаните от всички сладки целувки. Традиционни и обичани са и меденките, които може да слепите с любимия домашен конфитюр. Не са за подценяване и сладките с тахан халва, които носят интересни вкус и аромат на тахан.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар