Пиле с картофи



Продукти :
1 размразено пиле
1кг. картофи
300мл вода
150мл олио или зехтин
сол, чубрица, черен и червен пипер на вкус
Приготвяне на пиле с картофи на фурна:
Първо обелваме, измиваме и нарязваме картофите на кръгчета. Нареждаме ги в тава, в която предварително сме сложили водата и олиото или зехтина. След като разделим пилето на части (бутчета, крилца, бяло месо и т.н.) го поставяме върху картофите. Поръсваме с подготвените подправки. Покриваме тавата с фолио за печене и поставяме във фурната. Печем на 250 градуса. От време на време проверяваме и когато (след около 40-50 минути) водата се изпари махаме фолиото. Добавяме още една чаша вода и оставяме докато пилето и картофите добият златна коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар