ТЕЛЕШКО С ПАТЛАДЖАНИ


Продукти: телешко месо 0.500 кг, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), кисело мляко 100 г (1/2 чаена чаша), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), бахар 5-6 зърна, чесън, черен пипер и сол на вкус.


Месото, нарязано на ситно, се сварява в малко кличество вода заедно с бахара. Патладжаните се нарязват на филийки и се изпържват в мазнината. Оризът се сварява в подсолена вода.
В тенджера, на дъното на която е сипана мазнината, се нареждат последователно патладжани, месо, ориз и отново патладжани. Ястието се залива с бульона от месото и се вари на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсва се с черен пипер и се поднася с подлученото с чесън кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар