СВИНСКО НА ФУРНА


Продукти: свинско месо 1.500 кг, кромид лук 0.500 кг (около 10 глави), растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), доматено пюре 200 г (1 чаена чаша), чубрица 1/2 връзка, картофи 0.500 кг, черен пипер 20 зърна, червено вино 50 мл (1/4 чаена чаша).


Обезкостеното и нарязано на парчета месо се запържва леко в мазнината. Прибвя се ситно нарязаният лук и се задушва до омекване. След това се прибавят доматеното пюре, разбито с вода, черният пипер, виното, ситно нарязаната чубрица и сол на вкус. Ястието се изсипва в тавичка и се пече във фурната до омекването на месото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар