РУЛО ОТ СМЛЯНО МЕСО



Необходими продукти:

 смляно телешко месо 750 г,


 яйца 4 бр., 


моркови 150 г (2-3 бр.), 


сухар 75 г (1 филия), 


растително масло 50 мл (1/4 чаена чаша), 


гъби печурки 150 г, 


картофи 1 кг, 


кромид лук 100 г (1-2 глави), 


червен 
пипер,


 черен пипер,


 магданоз 


и сол на вкус. 




 Начин на приготвяне:


Смляното месо се смесва с едро настъргания лук, 1 яйце, червения и черния пипер, ситно нарязан магданоз и сол на вкус и се разстила върху мокра дъска. Върху месото се изсипва предварително приготвената плънка от морковите и гъбите, нарязани на ситно и сварени в подсолена вода, сухара, накиснат във вода, трите яйца, сварени до твърдо и нарязани на малки кубчета, и малко сол. От месото и плънката се оформя руло, което се поставя в намазана с масло тавичка, полива се с мазнината и се пече в силно сгорещена фурна. Отстрани на рулото се поставят картофите, нарязани на дължина и посолени на вкус.



Няма коментари:

Публикуване на коментар