ТУРШИЯ МАРИНОВАНИ ПИПЕРКИ



Необходими продукти:

червени месести пиперки, моркови, резенчета целина и парченца хрян,За 10 кг пиперки се приготвя марината от 1,5 л оцет, 500 г сол, 750 г захар, 250 мл растително масло, зърна черен пипер, бахар и дафинови листа
Начин на приготвяне:

Измиват се и се почистват от семената гладки червени месести пиперки. Попарват се 1.2 мин, като се пускат по десетина пиперки във вряща марината и се изваждат от нея с надупчена лъжица добре отцедени. Попарените пиперки се поставят в тава и след охлаждането се нареждат в буркани, като между тях се поставят кръгчета моркови, резенчета целина и парченца хрян. Заливат се с охладената марината, в която са били попарени.
За 10 кг пиперки се приготвя марината от 1,5 л оцет, 500 г сол, 750 г захар, 250 мл растително масло, зърна черен пипер, бахар и дафинови листа.
Съдът с туршията се затваря плътно и се съхраняза на хладно място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар