СВИНСКО С КИСЕЛО ЗЕЛЕ


Продукти: свинско месо 750 г, свинска мас 100 г (1/2 чаена чаша), кисело зеле 1.500 кг, кромид лук 100 г (1-2 глави), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), 4-5 лютиви пиперки, черен пипер и сол на вкус.


Месото се измива, нарязва се на големи парчета и се запържва в част от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният кромид лук. Прибавя се червения пипер и се връща месото. Залива се с гореща вода и се оставя да ври на умерен огън. Зелето се почиства от твърдите части и се нарязва на тънки ивички или се скълцва със сатър, изсипва се в тава заедно с останалата част от мазнината и се задушава във фурната до омекване. Тогава се прибавят свареното месо и лютивите пиперки. Ястието се слага отново във фурната и се пече до готовност. Поднася се със счукан черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар