ОВНЕШКО С ПРЯСНО ЗЕЛЕ НА ФУРНА


Необходими продукти:

овнешко месо 750 г,

 краве масло (мас) 100 г (1/2 чаена чаша),

кромид лук 100 г (1-2 глави),

доматено пюре 20 г (1 супена лъжица),

 червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка),

 прясно зеле 1.500 кг,

червени домати 300 г (4-5 бр.),

сол

и винена киселина на вкус. 




 Начин на приготвяне:


Месото се измива със студена вода, подсушава се с чиста кърпа, нарязва се на средно големи парчета и се изпържва в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се задушава до омекване ситно нарязаният лук, а след това се прибавят доматеното пюре, червеният пипер и малко топла вода. Връща се месото и се оставя да ври на тих огън. Зелето се нарязва на дребно, посолява се и се претрива с ръце, поръсва се с разтвор на винената киселина и се нарежда в тава. Върху него се слага месото. Ястието се пече в умерено гореща фурна. Десетина минути преди изваждането му от фурната върху зелето се нареждат нарязаните на кръгчета домати.



Няма коментари:

Публикуване на коментар